Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mejillones Fritos : Gevulde Gegrilde Mosselen

1 middelgrote uifijngehakt 50 gr boter 3 dl droge witte wijn 2 peterseliesteeltjes een beetje citroenrasp 36 grote mosselenschoongemaakt 150 gr serrano hamfijngesneden 50 gr zacht wit broodkruimfijngemaakt 225 gr geraspte Parmezaanse kaas ve... bekijk recept »

Mejillones Salteados

18 middelgrote mosselen ? kopje water 1 schijfje citroen 6 eetlepels olijfolie 1 kleine uifijngesnipperd 1 eetlepel fijngehakte peterselie ? theelepel paprikapoeder ? gedroogde Spaanse pepervan zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chili... bekijk recept »

Mosselen Met Gember En Pesto

2 kg. verse mosselen1,2 dl. droge witte wijn2 teentjes knoflookgeperst4 plakjes parmahamfijngesneden75 gram vers witbroodkruim2 tl. pesto2 tl. verse gembergeraspt Borstel de mosselen goed schoon. Dompel ze 5 minuten onder in koud water en laat ze uit... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen Met Pesto

36 grote levende mosselenschoongemaakt en zonder baarden 1 dl droge witte wijn 4 eetlepels peterseliefijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 2 eetlepels vers witbroodkruim 4 eetlepels olijfolie vers basilicumgehaktvoor de garnering knapperig broodvoo... bekijk recept »

Gevulde Mosselen Met Lintpasta In Een Tomaten-koriandersaus

- 3 dl gepureerde tomaten - 0.5 dl witte wijn - 5 eetlepels gehakte koriander - cayennepeper - paprikapoeder - 1 kg mosselen - 3 sneetjes wit brood - 1 dl room - 2 eieren - 2 eetlepels gehakte peterselie - 200 gr verse lintpasta - 1 sjalot - 2 tee... bekijk recept »

Mosselen Van De BBQ

2 kilo mosselen groente (prei.uitje,selderie,worteltje)heb je er geen zin in om alles te snijden kun je eventueel ook soepgroente gebruiken mosselkruiden scheutje witte wijn of bier Maak 4 porties van een halve kilo per portie mosselen Als je per per... bekijk recept »

Zeetongfilets Marguery

-8 filets van zeetong -gratenkoppen en afsnijsels van de tongen -wat gesneden soepgroenten -takje tijm en laurierblad -witte peperkorrels en snufje zout -2 sjalotjes (gehakt) -1/4 l water en 1/8 l droge witte wijn -100 g gepelde grijze garnalen -24 g... bekijk recept »

Koolvissoep

200 g koolvisfilet 20 mosselen 1/2 l gevogeltebouillon 50 g wortel en prei 100 g oesterzwammen 20 g gehakte tuinkruiden (korianderbasilicumbladpeterseliekervel ...) olijfolie 4 vellen bladerdeeg peper en zout voor de mosselen: 1 eetlepel droge witte ... bekijk recept »

Italiaanse Mosselsoep

1 kg mosselen 1 prei 3 wortelen naar smaak vers gehakte peterselie 1 deciliter drogewitte wijn 1 venkelknol 1 ui 1 teentje knoflook 15 gram boter 1 theelepel italiaanse kruiden 5 deciliter gepeldestukjes tomaten 2 visbouillontabletten naa... bekijk recept »

Mosselsoep

1 kg verse mosselenschoongemaakt 2 dl droge witte wijn 2 eetl. olijfolie 1 uifijngesneden 1 kleine preiin dunne ringen 2 wortels in kleine blokjes 1 venkelknolin kleine blokjes 1 teentje knoflookfijngehakt 4 tomatenontveldin blokjes 1 takje... bekijk recept »

Pagina 38 van 100