Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

In de oven gebakken roodbaars met aardappelen

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 100 g gezouten spek, in blokjes gesneden 1/2 kg vastkokende aardappelen 2 uien 1 teentje look 4 takjes tijm 4 takjes peterselie 2 dl gevogeltebouillon geklaarde boter peper en zoutSchil de aardappele... bekijk recept »

Jan's roodbaars

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel olijfolie 1 sjalotje teentje knoflook peper en zout Voor de salade: 1 kleine ui, 4 groene tomaten, goede olijfolie, beetje wijnazijnKwast een ovenschaal gul in met olijfolie. Schik er de filets in, velletje ... bekijk recept »

Pannetje van roodbaars met kerrie

600 g roodbaarsfilet 1 ui 1 teentje knoflook 8 lente-uitjes 1 paprika (rood) 5 dl visfumet 2.5 dl room 40 g bloem (tarwebloem) 35 g boter (bakboter) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 2 theelepels kerriepoeder 1 mespuntje gemberpoeder peper zoutDe rood... bekijk recept »

Provencaals stoofpotje van roodbaars

voor 4 personen: 400g roodbaars 2 tomaten 2 sjalotten 125g champignons 1 courgette 1/2 rode paprika 1 teentje knoflook 4cl olijfolie 1 eetlepel peterselie peper en zoutde groenten wassen en schoonmaken de tomaten even laten schrikken in kokend water ... bekijk recept »

Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum

4 roodbaarsfilets zonder vel1 fijgesneden sjalot4 gedroogde tomaten4 tomaten4 eetlepels geroosterde pijnboompittenverse basilicum6 eetlepels olijfolie3 eetlepels witte wijnazijnwitte peperzoutmosterd- Verwarm de grill voor. - Vet het rooster met wat ... bekijk recept »

Roodbaars met saffraanboter

4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.aardappelpuree1 kleine prei100 gr rucola2 el olijfolie1 broccoli1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]**Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]40 ml olijfolie40 gr gehakte sjalot100 ml ... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

4 roodbaarsfilets van ca. 150 g1 sinaasappel2,5 dl medium dry sherry2 dl visfond of visbouillon (van tablet)2 takjes tijm2 rode paprika's3 eetlepels olijfoliezout, peper2 eetlepels bloem100 g roomboter125 ml slagroom- Boen de sinaasappel schoon en sn... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 1 sinaasappel 2½ dl medium dry sherry 2 dl visfond of visbouillon (van tablet) 2 takjes tijm 2 rode paprika’s 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 100 gram roomboter 125 ml slagroom zout en peperBoen... bekijk recept »

Roodbaars met sinaasappel

1 kg roodbaarsfilet sap van 1 limoen zout, versgemalen zwarte peper 30 g boter 1 kleine ui 3 teentjes look 3 1/2 dl versgeperst sinaasappelsap snufje kaneel 30 g verse koriander 1 sinaasappel- Verwarm de oven voor op 180?. - Spoel de vis af, dep hem ... bekijk recept »

Roodbaars met tomatentapenade

400 g roseval aardappelen, in plakjes van 1/2 cm dikte 1 el zout 4 rode paprika`s frituurolie 2 el olie 1 teen knoflook 600 g cherrytomaatjes, gehalveerd zout, peper suiker 1 kleine el honing 1 dl rode wijn 2 dl visfond 50 g koude boter, in blokjes 4... bekijk recept »

Pagina 11 van 21