Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing

3 teentjes knoflook 3 takjes peterselie 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels citroensap zout peper 300 g kabeljauwfilet 300 g roodbaars filet 2 schaaltjes gemarineerde sardinefilet (à 100 g) snufje paprikapoeder mil... bekijk recept »

Vis op z’n Aziatisch in papillot

1 rode paprika 4 porties vis van 150 g naar keuze: roodbaars, kabeljauw, enz. 150 g sojascheuten 1 grote wortel 1/2 bussel lente-uitjes 1 stuk gember 4 eetlepels witte vermout 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels arachideolie 2 eetlepels geroosterde sesa... bekijk recept »

Roodbaars in waterkerssaus

800 g roodbaarsfilet2 bakjes waterkers2 dl droge, witte wijn2 dl room1 sjalot (fijngesneden)4 stengels bleekselder (fijngesneden)1 dl visfond5 cl jenever15 g bakboterpeperzout1. Snij het sjalotje en de selder fijn. 2. Spoel de vis en dep droog. 3. Ko... bekijk recept »

Gegrilde roodbaars met mosterdsaus

4 roodbaarsfilets (ca. 200 g)1 el mosterd25 g bakboter25 g tarwebloem2 dl halfvolle melk0.5 cl witte wijnazijn0.5 el kappertjes1 citroen (in schijfjes)peperzout1. Snij de citroen in schijfjes. 2. Verwarm de grill. 3. Was de vis onder stromend water e... bekijk recept »

Roodbaars met auberginepuree

8 roodbaarsfilets4 aubergines2 rode paprika's2 teentjes knoflook1 citroenolijfolieverse basilicumpeperzout1. Leg de aubergines 30 tot 40 minuten in het midden van de oven op 175 °C, of tot ze zacht zijn. Keer ze meermaals om. 2. Halveer de paprik... bekijk recept »

Roodbaars in papillot

150 g roodbaarsfilets1 bundel jonge wortelen2 preiwitten4 kl sinaasappelsap (vers geperst)2 el droge, witte wijnuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Spoel de visfilets en dep ze goed droog. 3. Schraap de worteltjes, spoel d... bekijk recept »

Tartaar van roodbaars

400 g rauwe roodbaarsfilet 300 g rauwe zalmfilet 6 bieslookstengeltjes 3 limoenen 50 g zalmeieren grof zeezout peper van de molen 1. Pers de citroenen. 2. Was de bieslook, droog hem en snipper hem fijn.3. Snij de roodbaars en de zalm in heel kl... bekijk recept »

Gestoomde roodbaars met peren in vanille

2 Conference-peren 2 vanillestokjes 2 eetlepels Solo 4 eetlepels balsamicoazijn 6 eetlepels mascarpone 600 g roodbaarsfilets grof zeezout 2 takjes citroenmelisse 2 takjes munt 0.5 citroen peper bosje pijpajuin 2 laurierblaasjes bertolli extr... bekijk recept »

Gemarineerde groenten met gegrilde roodbaars

2 courgettes 4 grote paddenstoelen 2 gele paprika's 2 el wijnazijn 1 el verse tijm 2 teentjes look 1 el sojasaus 4 roodbaarsfilets 4 takjes marjolein olijfolie peper zout1. Snij de courgettes, de paddenstoelen en de ontpitte paprika's in plak... bekijk recept »

Roodbaars in een oosterse papillot

5 cm gember 5 chili pepers (ontzaad & ontvliest) 5 teentjes look 1 handvol kerstomaatjes 1 halve wortel 1 scheut witte wijn zwarte peper 300 gr roodbaars 1. Verdeel de vis in 2 gelijke delen. Hak de gember, chili en de look fijn. Snij de wortel ... bekijk recept »

Pagina 7 van 21