Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Zalm In Bladerdeeg Met Roquefortsaus

8 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 moten zalm (ca. 125 g per stuk) peper en zout 2 sjalotjes 1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries) 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 eidooier 100 g roquefort 200 ml kookroom 50 ml vermout of mediu... bekijk recept »

Fricandeau Met Gerookte Zalm

300 gram frincandeau 2 sjalotjes 100 gram oesterzwammen 1 eetl boter 1 eetl bloem 4 eetl zonnebloemolie of olijfolie 1 dl droge witte wijn 1 bekertje zure room peper en zout naar smaak 1 rode peper 1 eetl sambal 150 gr gerookte zalmsnippers 1 eetl k... bekijk recept »

Gestoomde Zalm Met Pesto En Prei

300 g.Zalmfilets 3 el. groene Pesto 4 dunne Preienin ringen gesneden. Snijd de zalm in twee stukken en smeer ze aan een kant in met de pesto. Maak de prei schoon en halveer ze in de lengte en snijd de helften in de lengte in drieen. Breng water i... bekijk recept »

Visbrood Met Zalm

1 kg jonge zalm 1 blikje tomatenpuree 8 volle eieren Peper en zout. Een beetje muskaat in poedervorm 1 court-bouillon met vismarinade Doe de court-bouillon met de marinade in een kookpan met kokend water. Kook de zalm een kleine 10 min. Laat deze ui... bekijk recept »

Sushi Van Flensjes En Zalm

3 dunne flensjes van 16 cm doorsnede (zie recept onderaan) 4-5 el mayonaise 100 gr spinazieblaadjes 200 gr gerookte zalmin dunne plakken zwarte peper Bestrijk de flensjes royaal met mayonaise. Beleg ze tot aan de rand met een laagje spinazieblaadjes,... bekijk recept »

Gegratineerde Zalm Met Bospaddestoelen

300 g knolselderij sap van 1/2 citroen zout peper 500 g gemengde paddestoelen 2 el olijfolie 800 g zalmfilet in 4 stukken 3 eidooiers 5 el droge witte wijn 1 el dragonazijn 1 tl fijne mosterd Knolselderij in ruim kokend water met citroensap in ca. 30... bekijk recept »

Gestoomde Zalm Met Mosterdsaus

600 g zalmfilet in 4 stukken sap van 1/2 citroen zout versgemalen peper 1/4 tl gemberpoeder 1 venkelknol in dunne plakken ca. 20 g boter 2 dl visbouillon (van tablet) 2 dl droge witte wijn 3 el creme fraiche 1 el Dijonmosterd Zalm met citroensap bedr... bekijk recept »

Zalm Uit Alufolie

4 zalmfilets 1 bosje bosuitjes peterselie selderie Zout Peper (zwartversgemalen) 1 glas goede witte wijn (droog) Neem een groot stuk aluminiumfolie en leg op een derde deel de visfilets op de folie. Kruid de vis met zout en peper. Leg er dan de fijn... bekijk recept »

Zalm (gepocheerd )met Bearnaisesaus

1 ui, 2 larierblaadjes, 6 peperkorrels, 1,5 dl witte wijn, 6 stukken gefileerde zalm van circa 120 gram per stuk(vers), zout. Voor de saus: 3 sjalotten, 4 takjes dragon, 1 theelepel dille, 3 eetlepels blanke azijn, 1,5 dl witte wijn, 4 eidooiers, 200... bekijk recept »

Koude Zalm Met Yoghurtkomkommersaus

4 zalmfilets van 200 gram 1 komkommer 1 dl yoghurt 1 eetlepel wijnazijn 1 theelepel dille 1 theelepel peper Leg de zalmfilets naast elkaar in de stoomkorf, met de velkant naar beneden. Stoom gedurende 10 a 15 minuten. Snijd ondertussen de komkommer... bekijk recept »

Pagina 54 van 100