1000 recepten met zalm
8 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 moten zalm (ca. 125 g per stuk) peper en zout 2 sjalotjes 1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries) 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 eidooier 100 g roquefort 200 ml kookroom 50 ml vermout of mediu... bekijk recept »
300 gram frincandeau 2 sjalotjes 100 gram oesterzwammen 1 eetl boter 1 eetl bloem 4 eetl zonnebloemolie of olijfolie 1 dl droge witte wijn 1 bekertje zure room peper en zout naar smaak 1 rode peper 1 eetl sambal 150 gr gerookte zalmsnippers 1 eetl k... bekijk recept »
300 g.Zalmfilets 3 el. groene Pesto 4 dunne Preienin ringen gesneden. Snijd de zalm in twee stukken en smeer ze aan een kant in met de pesto. Maak de prei schoon en halveer ze in de lengte en snijd de helften in de lengte in drieen. Breng water i... bekijk recept »
1 kg jonge zalm 1 blikje tomatenpuree 8 volle eieren Peper en zout. Een beetje muskaat in poedervorm 1 court-bouillon met vismarinade Doe de court-bouillon met de marinade in een kookpan met kokend water. Kook de zalm een kleine 10 min. Laat deze ui... bekijk recept »
3 dunne flensjes van 16 cm doorsnede (zie recept onderaan) 4-5 el mayonaise 100 gr spinazieblaadjes 200 gr gerookte zalmin dunne plakken zwarte peper Bestrijk de flensjes royaal met mayonaise. Beleg ze tot aan de rand met een laagje spinazieblaadjes,... bekijk recept »
300 g knolselderij sap van 1/2 citroen zout peper 500 g gemengde paddestoelen 2 el olijfolie 800 g zalmfilet in 4 stukken 3 eidooiers 5 el droge witte wijn 1 el dragonazijn 1 tl fijne mosterd Knolselderij in ruim kokend water met citroensap in ca. 30... bekijk recept »
600 g zalmfilet in 4 stukken sap van 1/2 citroen zout versgemalen peper 1/4 tl gemberpoeder 1 venkelknol in dunne plakken ca. 20 g boter 2 dl visbouillon (van tablet) 2 dl droge witte wijn 3 el creme fraiche 1 el Dijonmosterd Zalm met citroensap bedr... bekijk recept »
4 zalmfilets 1 bosje bosuitjes peterselie selderie Zout Peper (zwartversgemalen) 1 glas goede witte wijn (droog) Neem een groot stuk aluminiumfolie en leg op een derde deel de visfilets op de folie. Kruid de vis met zout en peper. Leg er dan de fijn... bekijk recept »
1 ui, 2 larierblaadjes, 6 peperkorrels, 1,5 dl witte wijn, 6 stukken gefileerde zalm van circa 120 gram per stuk(vers), zout. Voor de saus: 3 sjalotten, 4 takjes dragon, 1 theelepel dille, 3 eetlepels blanke azijn, 1,5 dl witte wijn, 4 eidooiers, 200... bekijk recept »
4 zalmfilets van 200 gram 1 komkommer 1 dl yoghurt 1 eetlepel wijnazijn 1 theelepel dille 1 theelepel peper Leg de zalmfilets naast elkaar in de stoomkorf, met de velkant naar beneden. Stoom gedurende 10 a 15 minuten. Snijd ondertussen de komkommer... bekijk recept »