1000 recepten met zalm
650 gram bloemkool een halve liter groentenbouillon 150 gram gerookte zalm 25 cl slagroom 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij peper en zout uit de molen Haal de bloemkool los in zeer kleine roosjes en doe hiervan 500 gram 5 minute... bekijk recept »
1 sjalotje,250gr.gemengde paddestoelen,1 eetl. olijfolie300 ml. kruiden-of groentebouillon(van tablet),100ml. kookroomversgemalen peper,100gr. gerookte zalmsnippers1 eetl. gehakte bieslook of peterselie( vers of diepvries) Voeg de kookroom en peper b... bekijk recept »
50 gr verse basilicum 2 artisjokharten (blik) 100 gr gerookte zalm 8 plakjes stokbrood 2 el olijfolie 2 kruidenbouillonblokjes 250 ml creme fraiche Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de artisjokharten toe. Roer de creme fr... bekijk recept »
50 gram verse basilicum 2 artisjokken(blik) 100 gran gerookte zalm 8 plakjes stokbrood 2 eetlepels olijfolie 2 kruidenbouillonblokjes 250 ml creme fraiche Verwarm de oven voor op grillstand. Was en pluk de blaadjes van de basilicum. Snij de basilicum... bekijk recept »
4 soeplepels pesto 150 g volle verse kaas 8 blaadjes filodeeg 50 g boter 1 snuifje zoutpeper 50 g veldsla 100 g champignons 500 g zalmfilet (zonder graten of vel) Klop de pesto met de plattekaas los, laat het deeg ontdooien en de boter smelten. - Be... bekijk recept »
2 broccoli's - boter - 200 g zalm - 1 soeplepel roze peper - 1 soeplepel gehakte bieslook - peper en zout. Haal de roosjes van de broccoli en stoof ze in een klontje boter tot ze halfgaar zijn. Kruid met peper en zout. Snijd de zalm in blokjes van ... bekijk recept »
400 g gerookte zalm 1 soeplepel gehakte mierikswortel in witte wijn geweekt 1 soeplepel mosterd 3 dl opgeklopte room 2 soeplepels gehakte peterselie citroensap 1 citroen (in 4 gesneden) peper en zout Snij de zalm in fijne schijfjes, schik hem op de b... bekijk recept »
6 eieren 6 artisjokbodems (blik of diepvries) 3 plakken gemarineerde of gerookte zalm 1/2 bosje dillekruid 50 gram zalmeitjes Voor de gravad lax-saus (een Scandinavische specialiteit): 1 eierdooier 4 eetlepels Savoramosterd 2 eetlepels poedersuiker 2... bekijk recept »
4 middelgrotevastkokende aardappelen 4 plakken gerookte zalm 1 bundel bieslook grof zeezout (1 handvol per aardappel) 1 el zure room 2 el zachte kruidenkaas peper en zout Was de ongeschilde aardappelen. Wikkel ze in aluminiumfolie. Neem een bakplaat ... bekijk recept »
750 gr.aardappels]400 gr.gerookte zalm] 2 kleine courgettes]125 ml.visbouillon(blokje) ]4 el.creme fraiche]4 el.dille,fijngehakt]1 el. platte peterselie,fijngehakt]2 el.citroensap] zout en peper] Klop de warme visbouillon,het citroensap en de creme f... bekijk recept »