1000 recepten met zalm
Gekookte zalm van een zalm filet zonder graten en velin porties.1/2 dl. zure room,(noorsseterroom) 1 theel. citroen sapsuiker. of: 1/2 dl slagroom mierikswortel 1 theelepel azijnsuiker De zure room opkloppen en met citroensap en suiker op smaak breng... bekijk recept »
400 gr. zalmfile1 wortel10 cm prei1 theelepel curry6 dl. visbouillon6 aardappelen1 eetl. tomatenpuree1/2 geperst teentje knoflook1/2 tl. zout1/2 kruidmaat peper1 kleine rode paprika3/4 dl. room1 eetl.bloem Schil de wortel en snijdt het in stukjes. Do... bekijk recept »
150 gram mix voor poffertjes - 250 ml melk - 1 ei - 3 eetlepels olie - 3 kleine rijpe avocado's - 2 eetlepels zure room - 1 eetlepel citroensap - 10 gram verse basilicum - 7 gram verse koriander - 100 gram gerookte zalm - 50 gram lompvis kaviaar zwar... bekijk recept »
1 kokosnoot om te vullen 3 garnalen van 16-20 gram per persoon geraspte kokos 1 limoentje zeezout naar smaak witte wijn 100 gram gerookte zalm sla kokosstroop Bak de garnalen in de gerapte kokos en zeezout. Blus af met de witte wijn en laat afkoelen.... bekijk recept »
750 g zalmfilet 10 plakken coburger rauwe ham vers gemalen peper olie Vlak voordat de visspiesen op de barbegue gaan ze dun bestrijken met olie. In ongeveer 5 minuten zijn de spiesen rondom bruin en net gaar. Halverwege moeten ze wel gekeerd worden.... bekijk recept »
8 stronkjes witloof 8 plakjes gerookte zalm boter 1dl room 1glas droge witte wijn 2eetlepels gehakte peterselie peper uit de molen Laat 1 koffielepel boter smelten. Bak het witloof kort rondom aan in hete vetstof. Kruid met peper en zout. Dek af en l... bekijk recept »
400gr. gefileerde zalm gemalen 6 eetlepels slagroom 1/2 theelepel paprikapoeder 6 eieren zout peper 500gr. kleine doperwten gekookt en uitgelekt 30 gr. fijn gehakte spinazie 1 bosje fijngehakte peterselie 10 sprietjes fijn gehakte bieslook Doe de za... bekijk recept »
1 geelbek (Afrikaanse zalm)peterselieselderijenkele takjes tijmtakje rozemarijnzoutversgemalen peper Haal de vis leeg, was hem goed.Was de kruiden en verdeel ze in de buikholte van de vis. Zout en peper de vis van binnen en van buiten.Wikkel de vis i... bekijk recept »
150 g versneden (dunne plakjes) gerookte zalm 1 grote snede licht grijs brood 3 pijpjes bieslook 1 teen knoflook 2 eetlepels olijfolie peper naar smaak De geroosterde boterhamwanneer nog warmaan beide zijden flink inwrijven met het teentje knoflook. ... bekijk recept »
4 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn 1 el kappertjes 1 el verse peterseliefijngehakt 2 el verse bieslookfijngeknipt peperzout 4 stukken zalmfilet Rooster de zalm op een bakplaat ± 15 cm onder de hete grill in 5-7 min. net gaar... bekijk recept »