Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Zalm In Wijn En Balsamico

2 zalmfilets 2 theelepels balsamico azijn 1/3 kop Chardonnay 1/2 theelepel verse dillegehakt 1 kleine rode uigeschild en in ringen gesneden zout en versgemalen zwarte peper Grill de zalm 5 minuten per kant, onder de grill en bedruip deze met de... bekijk recept »

Pasta Met Zalm En Citroensaus

1 courgette 250 gr pasta naar keuze - penne rigate bv. 1 citroen 100gr gerookte zalm 1ui zoutpeper 1à2 el olie 200gr room of soja culinaire 1/2 blokje groetenbouillon wat dille (naar smaak) In een pan, olie verwarmen en ui stoven. courgette kor... bekijk recept »

Finse Zalm

4 dikke moten zalm - 1 citroen - 1/2 venkelknol - 40 gram bloem - 2 dl slagroom - 150 gram boter - zoutpeper Was de venkelknol en hak hem fijn. Pers de citroen uit. Bestrooi de moten zalm met peper en zout en wentel ze door de bloem. Smelt de boter i... bekijk recept »

Gestoomde Zalm Met Mosterdsaus

300 gr. zalmfilet in 4 stukkensap van 1/4 citroenzoutversgemalen pepermespunt gemberpoeder1/2 venkelknol in dunne plakkenca. 10 gr. boter of margarine in vlokjes1 dl visbouillon (van tablet)1 dl droge witte wijn1 1/2 eetl. creme fraiche1/2 eetl. Dijo... bekijk recept »

Finse Zalm

4 dikke moten zalm - 1 citroen - 1/2 venkelknol - 40 gram bloem - 2 dl slagroom - 150 gram boter - zoutpeper Was de venkelknol en hak hem fijn. Pers de citroen uit. Bestrooi de moten zalm met peper en zout en wentel ze door de bloem. Smelt de boter i... bekijk recept »

Tagliatelli Met Gerookte Zalm En Spinazie

Spinazietagliatellieen rode pot boursin cuisine (tomaat en mediteraanse kruiden)een pakje gerookte zalmpeperzout en lightroom. Kook de tagliatelli gaar in wat water met zout en olie. Snij de gerookte zalm in plakjes. Zorg ervoor dat de spinazie gaar ... bekijk recept »

Ierse Zalm

1,5kg zalm moten 4 venkel knollen fijngesneden 4 prei stengels fijngesneden 4 granny smith appelen fijngesneden 1 fles cider 2 eetlepels Ierse sinaas-whisky marmelade 3 eetlepels olie 200gr boter 2 pakjes bieslook fijngehakt 2 pakjes dille f... bekijk recept »

Huisgerookte Zalm Op Een Kruidenbedje

1 sjalotjehalf bakje tuinkers15 gram verse dille6 takjes peterselie2 stukken zalmfilet (200-250 gram)zoutversgemalen peper Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden klein knippen en mengen met sjalotsnippers. Bak van rookoventje vullen met beukenzaagsel-... bekijk recept »

Zalm Met Sla En Botersaus Met Honing

600 gr Atlantische zalmfilet 4 jonge wortelen 4 ijskegels 8 radijzen 2 rapen 25 gr boter peper en zout Voor de saus: -------------- 1 el acaciahoning het sap van 1 limoen 150 gr boter enkele takjes citroenmelisse witte wijn De wortelen, ijskegels en ... bekijk recept »

Zelfgerookte Zalm

Diepvries zalmfilet (1/2 p.p.) rucola (75 GR) japanse sojasaus (zout) citroen of limoen Neem de zalmfilet die nog bevroren is, bestrooi hem met verse peper uit de molen en met zeezout, een beetje piment erover is ook lekker. Zet de pan op het gas, of... bekijk recept »

Pagina 75 van 100