1000 recepten met zalm
1 sjalotje 1 zakje verse dille 6 takjes peterselie zout & (versgemalen) peper half bakje tuinkers rookdoos of rookoventje 2 stukken zalmfilets (200 a 250 g) Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen en mengen met sjalotsnippers. Bak va... bekijk recept »
-4 stukken zalm ontdaan van huid en graten -zoutdille en olie SPINAZIECREME: -250 g grofgehakte spinazie -1/2 sjalotje -50 g boter -100 g dikke room -dragon -basilicum -peterselie -zout -peper -citroensap -De spinazie met het fijngehakte sjalotje en... bekijk recept »
4 moten zalm - 2 dl visbouillon - 1 dl Noilly Prat - 1? dl room - 100 g ijskoude boter in blokjes - zout - peper - rookoven - houtmot De zalm op ingevet folie op het rooster in de rookoven leggen. Zet de rookoven op half hoog vuur op 2 pitten. Als he... bekijk recept »
5-6 eieren/ 3-4 eetl. water/ zout en witte peper uit de molen/ 100 gram gerookte zalmdunne plakken/ 30 gram boter/ 1,5 eetl. fijngehakte bladpeterselie/ 1,5 eetl. fijngesneden bieslook of dille. Verhit de wok en laat de boter er even door walsen. Voe... bekijk recept »
2 el notenolie 300 gram wilde spinazie zout en peper 200 gram gerookte zalm 250 gram Brie Révérendin plakjes 4 el zalmeitjes 3 el olijfolie 1 el balsamico-azijn 4 el geroosterde pijnboompitten 4 takjes dille Wok de spinazie in de verhite ... bekijk recept »
500 gram zalmfilet 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie 250 gram haricots-verts of sperziebonen 2 teentjes knoflook 25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers 1 rode Spaanse peper 1 blikje ananasstukjes 2 eetlepels oestersaus 150 gr... bekijk recept »
6 moten zalm van 2 cm diksesamoliezeezoutpeper. voor de pesto: 1 bosje korianderblaadjes1 bosje peterselieblaadjes21/2 cm verse gemberwortelgeraspt3 teentjes knoflooksap van 1 limoen2 el sesamzaad2 dl olie1 tl zwarte peperkorrels2 tl grof zeezout. Z... bekijk recept »
-1 hele zalm van ongeveer 1 kg tot 1 1/2 kg,schoongemaakt en ontschubd. -4 flinke handen vol groene kruiden naar smaak,peterselie,basilicum,lavas,lente-uitjes,venkelgroen etc),schoon ,droog en goed gemengd. -zeezout en versgemalen witte peper.-2 citr... bekijk recept »
1 zalm van ongeveer 1 kg (of de staart van een grote zalm) 1 roodbaars van ongeveer 1 kg verse tuinkruidenmengeling look boter witte wijn grof zout zwarte peper van de molenVoor de bearnaise : 3 eieren 2 eetlepes azijn 400 gram boter 1 bosj... bekijk recept »
2 theelepels geraspte mierikswortel (Kuhne) 1 theelepel citroensap 100 gr. lichtgezouten boter (op kamertemperatuur) 4 zalmmoten (a 200 gr.) 2 eetlepels olie zout (versgemalen) zwarte peper Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bes... bekijk recept »