Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Gerookte Zalm Op Een Kruidenbedje

1 sjalotje 1 zakje verse dille 6 takjes peterselie zout & (versgemalen) peper half bakje tuinkers rookdoos of rookoventje 2 stukken zalmfilets (200 a 250 g) Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen en mengen met sjalotsnippers. Bak va... bekijk recept »

Gerookte Zalm Met Spinaziecreme

-4 stukken zalm ontdaan van huid en graten -zoutdille en olie SPINAZIECREME: -250 g grofgehakte spinazie -1/2 sjalotje -50 g boter -100 g dikke room -dragon -basilicum -peterselie -zout -peper -citroensap -De spinazie met het fijngehakte sjalotje en... bekijk recept »

Gerookte Zalm Met Noilly Pratsaus

4 moten zalm - 2 dl visbouillon - 1 dl Noilly Prat - 1? dl room - 100 g ijskoude boter in blokjes - zout - peper - rookoven - houtmot De zalm op ingevet folie op het rooster in de rookoven leggen. Zet de rookoven op half hoog vuur op 2 pitten. Als he... bekijk recept »

Roereieren Met Gerookte Zalm Uit De Wok

5-6 eieren/ 3-4 eetl. water/ zout en witte peper uit de molen/ 100 gram gerookte zalmdunne plakken/ 30 gram boter/ 1,5 eetl. fijngehakte bladpeterselie/ 1,5 eetl. fijngesneden bieslook of dille. Verhit de wok en laat de boter er even door walsen. Voe... bekijk recept »

Wilde Spinazie Met Gerookte Zalm En Brie.

2 el notenolie 300 gram wilde spinazie zout en peper 200 gram gerookte zalm 250 gram Brie Révérendin plakjes 4 el zalmeitjes 3 el olijfolie 1 el balsamico-azijn 4 el geroosterde pijnboompitten 4 takjes dille Wok de spinazie in de verhite ... bekijk recept »

Zalm Op Oosterse Wijze

500 gram zalmfilet 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie 250 gram haricots-verts of sperziebonen 2 teentjes knoflook 25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers 1 rode Spaanse peper 1 blikje ananasstukjes 2 eetlepels oestersaus 150 gr... bekijk recept »

Amerikaans: Gegrilde Zalm Met Korianderpesto

6 moten zalm van 2 cm diksesamoliezeezoutpeper. voor de pesto: 1 bosje korianderblaadjes1 bosje peterselieblaadjes21/2 cm verse gemberwortelgeraspt3 teentjes knoflooksap van 1 limoen2 el sesamzaad2 dl olie1 tl zwarte peperkorrels2 tl grof zeezout. Z... bekijk recept »

Geroosterde Zalm

-1 hele zalm van ongeveer 1 kg tot 1 1/2 kg,schoongemaakt en ontschubd. -4 flinke handen vol groene kruiden naar smaak,peterselie,basilicum,lavas,lente-uitjes,venkelgroen etc),schoon ,droog en goed gemengd. -zeezout en versgemalen witte peper.-2 citr... bekijk recept »

Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise

1 zalm van ongeveer 1 kg (of de staart van een grote zalm) 1 roodbaars van ongeveer 1 kg verse tuinkruidenmengeling look boter witte wijn grof zout zwarte peper van de molenVoor de bearnaise : 3 eieren 2 eetlepes azijn 400 gram boter 1 bosj... bekijk recept »

Zalm Met Mierikswortelboter

2 theelepels geraspte mierikswortel (Kuhne) 1 theelepel citroensap 100 gr. lichtgezouten boter (op kamertemperatuur) 4 zalmmoten (a 200 gr.) 2 eetlepels olie zout (versgemalen) zwarte peper Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bes... bekijk recept »

Pagina 76 van 100