1000 recepten met zalm
125 g gemengde slablaadjes (eikebladlollo verdewaterkersfrisee)125 g (brandnetel)kaas in dunne reepjes50 g gepelde walnotengehalveerd75 g gerookte zalm in reepjes. Voor de dressing: 3 el olijfolie1 el citroensap2 tl grove mosterdzout en peper2 tl fij... bekijk recept »
300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »
Veldsla 200 gr gerookte zalm 50 ml olijfolie 25 ml azijn 25 ml crème fraiche dille (liefst verseanders gedroogde) versgemalen peper zout 2 lente-uitjes kappertjes pijnboompitten 1 citroen Was de veldsla en verdeel deze over de borden. Was de le... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
12 dunne aspergekoppen ( plusmn a 7 cm lang) kippenbouillon 12 zeer dunne reepjes verse zalm (125 gr) zonder graten, in 4 rechthoeken van 2 1/2 cm lang Voor de Hollandaisesaus: 3 eidooiers 1/4 theelepel zout een snufje cayennepeper 8 eetlepels gesmol... bekijk recept »
750 gr verse, geschilde witte asperges zout 500 gr gefileerde zalm in 6 gelijke stukken 1 visbouillontablet 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel droge witte vermout (Noilly Prat) 1 flinke mespunt allesbinder 200 gr ijskoude gezouten boter in 6-8 gelijke s... bekijk recept »
100 gram tagliatelle 100 gram gerookte zalm zout 1 vleestomaat 3 el crème fraîche versgemalen peper 1 el bieslook Snijd de zalm in reepjes. Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en ontvel. Halveer de tomaat, verwijder v... bekijk recept »
250 gr eierpasta (conchiglie all uovo) 500 gr groene asperges 3 bosuitjes 1 limoen 250 gr verse zalmfilet 3 eetlepels olijfolie 1 dl vis- of kruidenbouillon (van tablet) zout, versgemalen peper 2 dl cr egrave me fra icirc che 2 eetlepels vers basilic... bekijk recept »