Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Salade Met Kaas, Noten En Zalm

125 g gemengde slablaadjes (eikebladlollo verdewaterkersfrisee)125 g (brandnetel)kaas in dunne reepjes50 g gepelde walnotengehalveerd75 g gerookte zalm in reepjes. Voor de dressing: 3 el olijfolie1 el citroensap2 tl grove mosterdzout en peper2 tl fij... bekijk recept »

Zalm Tartaar Met Basilicum

300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »

Salade Met Gerookte Zalm En Kappertjes

Veldsla 200 gr gerookte zalm 50 ml olijfolie 25 ml azijn 25 ml crème fraiche dille (liefst verseanders gedroogde) versgemalen peper zout 2 lente-uitjes kappertjes pijnboompitten 1 citroen Was de veldsla en verdeel deze over de borden. Was de le... bekijk recept »

Gevulde groentesoep met zalm

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »

Gevulde groentesoep met zalm

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »

Gevulde groentesoep met zalm

350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »

Asperges in verse zalm

12 dunne aspergekoppen ( plusmn a 7 cm lang) kippenbouillon 12 zeer dunne reepjes verse zalm (125 gr) zonder graten, in 4 rechthoeken van 2 1/2 cm lang Voor de Hollandaisesaus: 3 eidooiers 1/4 theelepel zout een snufje cayennepeper 8 eetlepels gesmol... bekijk recept »

Asperges met zalm

750 gr verse, geschilde witte asperges zout 500 gr gefileerde zalm in 6 gelijke stukken 1 visbouillontablet 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel droge witte vermout (Noilly Prat) 1 flinke mespunt allesbinder 200 gr ijskoude gezouten boter in 6-8 gelijke s... bekijk recept »

Gerookte zalm met pasta

100 gram tagliatelle 100 gram gerookte zalm zout 1 vleestomaat 3 el crème fraîche versgemalen peper 1 el bieslook Snijd de zalm in reepjes. Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en ontvel. Halveer de tomaat, verwijder v... bekijk recept »

Pasta met groene asperges en zalm

250 gr eierpasta (conchiglie all uovo) 500 gr groene asperges 3 bosuitjes 1 limoen 250 gr verse zalmfilet 3 eetlepels olijfolie 1 dl vis- of kruidenbouillon (van tablet) zout, versgemalen peper 2 dl cr egrave me fra icirc che 2 eetlepels vers basilic... bekijk recept »

Pagina 99 van 100