Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Zeebaars in de oven

2 grote zeebaarzen 2 el venkelzaad 2 rode uien 2 venkelknollen 2 citroenen sap van 1 citroen 1 bosje verse peterselie olijfolie 1 dl witte droge wijn peper zout1. Snij de uien, de venkel en de citroenen in plakken. Haal de vissen leeg, ontschu... bekijk recept »

Provençaalse zeebaars

800 g zeebaarsfilet 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 2 uien 1 kleine courgette 1 kleine aubergine 1 dl visbouillon peper zout sap van 1 citroen provençaalse kruiden olijfolie 1. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes. W... bekijk recept »

Op zijn velkant gebakken zeebaars

4 porties zeebaars met vel van 120g 2 dl olijfolie 1 vanillestok 4 tomaten verse tijm rozemarijn laurier 1 teentje look 2 courgettes 1 snuifje suiker fleur de sel peper en zout 18 groene asperges - Saus - 1 dl olijfolie 1 wortel 1 ui 1 steranijs 1 kl... bekijk recept »

Zeebaars met citrussaus

2 stuks zeebaarsfilets (samen 600 à 800g) 2 sap en zestes sinaasappelen 1 sap citroen 1 koffielepel honing 10 cl olijfolie 1. kook het sap van de sinaasappelen en de citroen op een zacht vuurtje tot de helft in. Voeg de honing toe en kruid met pep... bekijk recept »

Schorsenerenrisotto met gebakken zeebaars

8 schorseneren 200 g risotto rijst 2 sjalotten Solo Light Vloeibaar 3 blokjes visbouillon 1 bussel gehakte dragon 150 g geraspte Parmezaanse kaas 2 paprika’s 1 teentje look 4 zeebaarsfilets1. Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukjes. K... bekijk recept »

Zeebaars met auberginekaviaar en salsa van tomaat

4 aubergines scheutje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 laurierblad 4 tomaten 1 sjalotje 5 takjes basilicum 400 gr zeebaars 150 gr rucola 20 gr parmezaanse kaas peper, zeezout 1. Snijd de aubergines in vier (in de lengte-richting)... bekijk recept »

Zeebaars met spinazie en sinaasappel

8 zeebaarsfilets met vel, elk 120 gr 1 venkelknol 3 sinaasappels 3 el olijfolie 250 gr spinazie peper&zout (pezo)1. Spoel de vis onder stromend water en dep droog.2. Kuis de venkelknol en snij in de lengte in julienne (reepjes).3. Pers 1 sinaasap... bekijk recept »

Zeebaars met grijze garnalen

4 gefileerde zeebaarzen, elk 200 gr 300 gr gepelde grijze garnalen 150 gr kleine Parijse champignons 4 sjalotten 1/2 citroen, enkel het sap 1 teentje knoflook, geperst 1 glas droge witte wijn 500 ml visbouillon (blokje) 1 el opgeklopte room solo,... bekijk recept »

Zeebaars van de barbecue met aioli

1 knolvenkel 1 kleine rode ui 2 tomaten 1 rode chilipeper 15 g platte peterselie 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode wijnazijn 1 teen knoflook 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren 1 theelepel Amora mosterd van Dijon 1 limoen 4 schoo... bekijk recept »

Zeebaars op oosterse wijze

1 tl zonnebloemolie 800 gr zeebaars (of zeebaarsfilet) 1 limoen (in plakjes gesneden) 6 lente-uitjes (in fijne reepjes gesneden) 1 worteltje (in fijne reepjes gesneden) 2,5 cm gember (in fijne reepjes gesneden) 2 teentjes knofloof (in dunne schijfj... bekijk recept »

Pagina 8 van 15