209 recepten met fricandeau
450 - 500 gram fricandeau aan een stuk (kalf of varken)liefst mooi bolrond boter 1 1/2 dl bouillon 300 - 400 gram krielaardappeltjes (voorgegaard) 3 grote uien flinke scheut rode wijn 3 eetlepels (gedroogde) tijm peper zout Fricandeau licht met pepe... bekijk recept »
750 gram varkensfricandeau aan 1 stuk1 ons kaas in plakjes1 ons achterham in plakjesklein blikje ananasstukjesklein blikje mandarijntjesflink wat boterzout en peper Snijdt de gebraden fricandeau in plakken en leg in een ovenschaal. Stop tussen iedere... bekijk recept »
Dit hebt je er voor nodig: 1 wit puntje (hard of zacht ) boter of margarine 2-3 plakjes fricandeau 2 eetlepels komkommersalade Bereidingswijze Snij het broodje open en besmeer de snijvlakken dun met boter. Leg de plakjes fricandeau op de onderkant... bekijk recept »
750 g fricandeau80 g boter(ca. 1 dl bouillon)12 sjalotjes (gepeld en in vieren gesneden)2 teentjes knoflook (geperst)3 dl bouillon3 dl rode wijn1 el. tijm1 el. rozemarijnzout en (versgemalen) peper1 el. allesbinder Verhit 50 gram boter in een braadpa... bekijk recept »
2 uien 2 laurierblad 2 takjes gehakte peterselie 1 rode paprika 2 theelepels sambal 500 g fricandeau 2 theelepels shoarma kruiden 4 eetlepels variatie saus (Honig) Snijd de fricandeau in plakjes, en bak deze in een hapjespan licht aan. Haal dan de vl... bekijk recept »
? 750 gr Varkensfricandeau ? ? dl olijfolie ? 2 sinaasappels ? snufje zwarte peper (versgemalen) ? 1 takje rozemarijn ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 el citroensap ? snufje zout ? 2 sjalotjes (fijngehakt) ? 4 takjes tijm ? snufje zout Vo... bekijk recept »
1 kilo varkensfricandeau 1 citroen zout 1 grote ui 1 stengel bleekselderij 200 gram gedroogde abrikozen 200 gram gekonfijte dadels zonder pit 2 eetlepels zonnebloemolie 75 gram boter 2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden (oreganotijmbasili... bekijk recept »
1 appel (in kleine blokjes) 1-2 deciliter appelsap 50 g boter 750 g fricandeau 1 eetlepel kaneel 30 g rozijnen snufje zout 1. Schep in een kom de appel, rozijnen en kaneel door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zo... bekijk recept »
600gr Fricandeau4 theelepels paprikapoeder1 bakje (200 gr)Champignons2 blikken gepelde tomaten2 theelepels rozemarijn2 theelepels tijmvleesbouillontablet(ten)naar smaak2 dl droge witte wijn3 teentjes knoflook1/8 liter lichtzure room (bv. "room culina... bekijk recept »
750 gr. fricandeau1 bekertje creme fraice,150 gr. katenspek3 eetl olijfolie,1 takje peterselie,tijm,zout,peper,1 ui en 2 1/2 dl cider. Fricandeau bestrooien met zout en peper. Olie in Braadpan verhitten en het vlees in ca. 10 min. rondom bruinbakken,... bekijk recept »