815 recepten voor kikkererwten
1 ui 1 teentje knoflook 2 groene paprika's 2 blikken kikkererwten (a 400 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak panklare bloemkool (350 g) 3 eetlepels Indiase currypasta (pot a 283 g) 1 blik kokosmelk (400 ml)1. Ui en k... bekijk recept »
1 ui 2 el olijfolie 2 el Provençaalse kruiden 400 g kikkererwten (blik) 450 g aardappelschijfjes 450 g gesneden bladspinazie deelblokjes (diepvries) 5 tomaten 100 g gemalen belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snippe... bekijk recept »
Rauwe groenten (worteltjes, radicchio, selderij, komkommer, radijsjes …) 250 g kerstomaten 0,5 citroen (het sap) 240 g kikkererwten 1 koffielepel suiker 1 dl olijfolie 1 snufje Espelettepeper peper en zout1. Verwarm de oven voor op 140°C. 2. Snijd de... bekijk recept »
1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht) 0,5 bosje lente-uitjes een mespunt cayennepeper 4 eieren 0,5 koffielepel kerriepoeder 2 limoenen 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels olijfolie met look peper en zout 2 schaaltjes groene mini-asperges (2 x ... bekijk recept »
250 g koude boter 250 g bloem 4 g zout 125 ml ijskoud water Snel bladerdeeg Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog heel blijven. Laat circa 30 minute... bekijk recept »
1 chorizoworst in blokjes 1 ui gesnipperd 2 teentjes knoflook geperst 1 venkelknol in kleine stukjes 2 groene paprika's in reepjes 2 blikjes kikkererwten uitgelekt 1 pot tomatenpastasausBak de chorizo op matig vuur in een hapjespan tot de blokjes wor... bekijk recept »
250 g kikkererwtenmeel (natuurwinkel of Midden-Oosterse winkel) 750 ml water 100 ml olijfolie 1 el rozemarijnnaaldjes of 2 el komijnpoeder Farinata/Garantitta Voeg al roerend met een garde het water toe aan het kikkererwtenmeel to... bekijk recept »
1 gegrilde rode paprika (pot 290 g) 1 uitgelekt blik kikkererwten (410 g) 1 teen knoflook 0,5 gemalen komijn 75 ml olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 1 staafmixer of keukenmachine1. Pureer voor paprikahummus met de staafmixer ... bekijk recept »
2 el olijfolie 150 g gesneden ui 1 sinaasappel 7½ g rozemarijn (bakje 15 g) 300 g rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid) 350 g bloemkoolroosjes 1 pakje tomaten-groentesoep 400 g gepelde tomaten 1 liter kraanwater 800 ... bekijk recept »
400 g kikkererwten 2 el tahin wit 2 el extra vierge olijfolie 1 tl baharat 1 el harissa pikant 100 ml kokend water1. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eve... bekijk recept »