Vijgenjam (voor 1 Jampot)

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de vijgen met het sinaasappelsap in een pan aan de kook en laat ze op zacht vuur ± 20 min. koken. Pureer het vijgenmengsel kort met de staafmixer zodat de schilletjes gepureerd en de pitjes nog zichtbaar zijn. Voeg de basterdsuiker toe, breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat het 4 min. al roerend borrelend koken. Schep de jam in een schone jampot, sluit af met een deksel en laat afkoelen.

Vijgenjam (voor 1 Jampot) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rodebessenchutney
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Citroen-limoencurd
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeljam
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflookhoning.
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kokosballen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde vijgen (met vanille-rozenwaterroom)
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Dadelcouscous met vijgenyoghurt
15 min-
Bekijk recept