Kook de mosselen tot ze zich openen. en haal ze uit hun schelpen. Doe de mosselen in een pan met antiaanbaklaag; Zeef het kookvocht in een steelpannetje en laat het vocht inkoken op hoog vuur tot ongeveer 6 dl stroperig vocht over is; Walnoten pesto: Doe knoflook, walnoten en olijfolie in een blender en voeg de basilicum, peper, en 3 eetlepels van de mosselsaus toe. Laar de blender 3 seconden draaien. Als het niet te zout is voeg dan de rest van de saus toe en laat nog eens 10 seconden draaien. Giet de pesto over de mosselen en warm de saus op op een laag vuur 1 minuut door. Maar laat de saus niet aan de kook komen anders worden de mosselen taai Roer zacht omzat de mosselen geheel met de saus worden bedekt. Doe de mosselen in 4 souffle of andere bakjes en dien op
Mosselen In Bakjes Met Walnotenpesto is een recept van Smulweb.nl