In steelpan melk met boter aan de kook brengen. Bloem in 1 keer erdoor roeren en mengsel al roerende 1 minuut laten doorkoken. In een schaal doen en ca 1 minuut laten afkoelen. Eierdooiers een voor een erdoor kloppen. Kaas erdoor scheppen. Eiwitten stijfkloppen met een snufje zout en door dooiermengsel spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Soufflevormpjes invetten en bestrooien met de fijngemalen hazelnoten. Soufflemengsel erin sceppen. Vormpjes in braadslede zetten en zoveel kokend water in de braadslede schenken dat vormpjes voor de helft in water staan. Braadslede in het midden van de oven schuiven en souffles in ca 30 minuten gaar bakken. In steelpan appelcider aan de kook brengen. Peerblokjes toevoegen en ca 3 minuten pocheren. Peer uit pan scheppen. Appelcider iets laten inkoken. Slagroom erdoor roeren en laten inkoken tot gewenste dikte. Stukjes peer erdoor roeren. Randen van souffles lossnijden, souffles uit vorm nemen en op borden zetten. Saus eromheen schenken en verkruimelde kaas over saus strooien.
Mini Kaassouffles Met Gepocheerde Peer is een recept van Smulweb.nl