Frisse Citroentaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De taartbodem: de patentbloem boven een kom zeven. De koude en in kleine stukjes gesneden boter met de suiker en een snufje zout aan de bloem toevoegen en snel vermengen tot een samenhangend deeg. Het deeg in plasticfolie een uurtje in de koelkast laten rusten. Het deeg tot een ronde lap (24 doorsnede) uitrollen en ca. 20 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 150°C afbakken. Voor de chocoladesorbet: de witte chocolade smelten in het aan de kook gebrachte water en suiker. Goed doorroeren en af laten koelen. Daarna opdraaien in sorbetiere. De bovenkant: de gelatine in ruim koud water weken. Het citroen- en sinaasappelsap in een steelpan verwarmen, de pan van het vuur nemen en de uitgeknepen blaadjes gelatine in het warme sap oplossen. De crème fraiche, suiker, eieren en de sap met een garde door elkaar roeren en door een fijne zeef schenken. Het mengsel op de voorgebakken taartbodem gieten, de bovenkant glad strijken en ca. 55 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 95°C afbakken. Na het bakken de taart laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. De pistachenootjes in een droge pan krokant roosteren. De nootjes in de blender met de olijfolie en het citroensap tot een saus draaien.

Frisse Citroentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept