Verwarm de olie en boter in een grote pan,voeg de uien toe en stoof ze tot ze zacht zijn.Besprenkel ze met de suiker en fruit ze tot de suiker carameliseert en de uien donkerbruin worden.Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en laat nog 5 min.stoven,een of twee keer roeren.Giet de wijn en bouillon erbij,breng aan de kook,zet het vuur laag en laat 30-35 min.sudderen.Maak de haringen in een kom fijn voor de haring-crostini,en roer er weinig peper en zout door.Snijd de baquette in acht sneetjes van 1 cm,rooster ze en besmeer ze met de fijngehakte haring.Houd ze warm.Zet de grill op de hoogste stand.Giet de hete soep in vuurvaste kommen,bedek elke kom met 2 haring-crostini en strooi er kaas over.Zet de kommen onder de hete grill tot de kaas bruin is en borrelt.Serveer onmiddellijk
Franse Uiensoep Met Haring-crostini is een recept van Smulweb.nl