Varkenshaas met paprika en serranoham

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Paprika's in keukenmachine pureren. Chorizo heel fijn snijden en in koekenpan zachtjes uitbakken. Paprikapuree door chorizo scheppen en geheel nog 3-4 min. bakken zodat puree indikt. Peterselie toevoegen en mengsel op smaak brengen met zout en peper. Varkenshaasjes in lengte opensnijden en met paprikamengsel vullen. Opening weer dichtdrukken en dunne punt van varkenshaasjes dubbelvouwen, zodat vlees gelijkmatig gaar kan worden. Varkenshaasjes strak in plakken ham rollen en nog 10 min. op kamertemperatuur laten komen; zo hecht ham ook beter. In koekenpan boter verhitten en varkenshaasjes op matig vuur in 12-15 min. rondom bruin en net gaar braden. Wijn door bakvet roeren en vlees nog 3-5 min. zachtjes stoven. Beide varkenshaasjes in 6 dikke plakken snijden en vlees over vier warme borden verdelen. Intussen vleesfond door stoofvocht roeren en op hoog vuur inkoken tot lichtgebonden jus, regelmatig roeren. Jus over vlees scheppen. Lekker met gele rijst en gebakken uienringen.

Varkenshaas met paprika en serranoham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept