Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions. In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de crème fraîche vervangen door room. Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de crème fraîche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn. Serveer met aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje groene tagliatelle bij.

Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde Varkenshaas Met Paddestoelenroomsaus
30-60 min -
Bekijk recept
Paddestoelenroomsaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertebiefstuk met paddestoelenroomsaus
0 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept