Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand . Was de salie voorzichtig en stop ze in de kip. Zet de kip 45 tot 50 minuten in de oven, al naargelang de grootte. Giet na 20 minuten de witte wijn in de braadslee of schotel en bestrooi de kip met wat zout. Overgiet de kip geregeld met het braadvocht. Doe er eventueel nog 2 of 3 eetlepels water bij. Schil de aardappelen, snij ze in grote blokjes en kook ze ongeveer 15 minuten in lichtgezouten kokend water. Zorg dat ze nog stevig zijn. Giet ze af. Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen goudbruin. Draai ze geregeld om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruinen. Strooi er wat zout en peper over. Controleer na 10 tot 12 minuten met de punt van een mes of ze gaar zijn. Strooi er de rozemarijn over. Laat ze goed uitlekken op een vel keukenpapier. Dien de kip op in het braadvocht en schik er de aardappelen rond.
Gebraden kip met salie en gebakken aardappeltjes is een recept van Jerryke's Cuisine