Gekookte mosselen met mosterd-biersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Was de mosselen zorgvuldig onder de koude kraan en verwijder de beschadigde exemplaren. Snijd de prei in dunne ringen, de selderij grof en de worteltjes in plakjes. Hak de knoflook. Verhit iets minder dan de helft van de boter in een grote pan en fruit de groente hierin vijf minuten. Leg de mosselen op het groentebed, schenk het bier erbij en maal flink wat peper over de mosselen. Kook de mosselen, regelmatig omschuddend, gaar in circa vijf minuten. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn. Schenk het vocht door een zeef in een pan en kook het op een hoog vuur in tot tweederde. Houd de mosselen warm met het deksel op de pan. Smelt de resterende boter met de bloem in een andere pan. Schenk hier al roerend het ingekookte vocht bij, zodat een mooie gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met mosterd, slagroom, peper en zout. Serveer de mosterdsaus bij de gekookte mosselen. Lekker met stokbrood of frieten en een gemengde salade.

Gekookte mosselen met mosterd-biersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept