Kreeft met appel in zachte kerrie-roomsaus

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng voor de saus de room met het (ongezoete) appelsap, kerriepoeder en wat peper en zout al roerend aan de kook en laat de saus 3 minuten (ook al roerend) doorkoken. Schenk de saus door een fijne zeef en laat deze afkoelen. Halveer de beide (gekookte diepvries) kreeften in de lengte. Neem het vlees voorzichtig uit het karkas en snij het in mooie stukjes. Kraak de scharen en neem het vlees eruit. Houd de schoongemaakte kop en de pootjes achter voor de garnering. Meng door de schoongemaakte sla naar smaak olie, azijn, peper en zout en verdeel dit over 4 borden. Leg de kop en pootjes erop als garnering. Schil de appel (liefst Cox) of boen de schil schoon en snij deze in heel dunne schijfjes. Bedruppel ze eventueel met citroensap. Leg de stukjes kreeft in een halve cirkel aan de onderkant van de borden en zet tussen ieder stukje een schijfje appel. Schenk de kerrieroom over de kreeft.

Kreeft met appel in zachte kerrie-roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept