Konijn met mosterd op grootmoeders wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de stukken konijn in een diepe schotel. Maak de rozemarijn en de laurier fijn in een vijzel of mixer en wrijf alle stukken konijn goed in met het mengsel. Giet er de wijn bij. Roer het vlees om en om met een houten spatel zodat alle stukken goed vochtig zijn. Zet de schotel in de koelkast en laat het vlees een paar uur marineren. Verwarm een oven op 210° (gasoven 7). Pel de uien en de sjalotten en hak ze fijn. Haal de stukken konijn uit de marinade en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een grote vuurvaste pot en bak de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg. Doe de uien en de sjalotten in de pot en bak ze 2 à 3 minuten tot ze glazig zijn. Smeer de stukken konijn in met mosterd. Doe ze in de pot bij de uien en de sjalotten. Zeef de marinade en giet ze bij het konijn. Breng even aan de kook, doe het deksel op de pot en laat 45 minuten garen in de oven. Overgiet het vlees af en toe met de jus. Schik de stukken konijn op een schotel. Zet de pot op het vuur en voeg de room toe. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over het konijn. Het overschot van het konijn kunt u makkelijk opwarmen in de stoofpot, liefst op een zacht vuurtje.

Konijn met mosterd op grootmoeders wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept