Zoek
Gevulde varkensfricandeau
0 min
Jerryke's Cuisine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 4 Ã 6 personen:
750 g varkensfricandeau
2 sneetjes bruinbrood,zonder korst
2 eetlepels ui,fijngesnipperd
2 eetlepels wortel,geschrapt en fijngehakt
1/2 rode paprika,van zaad ontdaan en kleingesneden
vers gemalen peper
gemberpoeder
gemalen kruidnagel
2 eetlepels citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C.Besprenkel het brood met wat lauw water,zodat het week wordt. Breng 1 dl water in een pannetje aan de kook en kook er de ui,wortel en paprika 5 minuten in opeen laag vuur.Laat de groeten uitlekken. Prak het brood met een vork fijn en vermeng het met de groenten.Breng het mengsel op smaak met peper,wat gemberpoeder,gemalen kruidnagel en weinig zout en kneed alles goed door. Snijd het vlees vanaf één kant in met een scherp mes,zodat er een zakje ontstaat.Schep het groentenmengsel in de inkeping en steek het dicht met houten prikkers.Besprenkel de buitenkant van het vlees met citroensap en wrijf het vlees vervolgens in met wat zout. Leg het vlees in een niet beboterde lage ovenvaste schaal en braad het de eerste 20 minuten op 200°C en vervolgens nog ca. 35 minuten op 180°C. Laat het vlees voor het serveren 10 minuten bij kamertemperatuur rusten.Snijd het daarna in plakken van 1 cm dik.
Gevulde varkensfricandeau is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept