Mosselen op zijn Provençaals

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer er de tomatenblokjes door met sap, 1 laurierblad, 1 eetlepel balsamico-azijn en 1 gehakt teentje knoflook. Knip van 1 zakje provencaalse kruiden (30 gram) de blaadjes boven de pan. Voeg versgemalen peper toe. Voeg de verse schoongemaakte mosselen toe en kook ze gaar. Serveren met kerveldipsaus of olijvenmayonaise. Kerveldipsaus: Week 3 gedroogde tomaten (Fiordelesi, zakje van 100 gram) ongeveer 15 minuten in 3 eetlepels water. Hak de blaadjes van 1 zakje kervel fijn. Roer dit door 1 bekertje creme fraiche (125 ml). Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer met het weekwater door het creme fraichemengsel. Meng er 6 in stukjes geknipte sprietjes bieslook door. Breng op smaak met peper. Olijvenmayonaise: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn. Roer 2 eetlepels Italiaanse kruiden door 4 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Mosselen op zijn Provençaals is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakschotel met spruiten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept