Stoofvlees met pruimen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De avond voordien de pruimen te weken zetten in de cognac. De ui schillen. De prei en de wortelen schoonmaken. De groenten in ringen snijden. De boter verhitten in een stoofpan. Het vlees kort aanbakken. Het vlees uit de pan nemen en de groenten in dezelfde vetstof aanbakken. Overgieten met de rode wijn. Het vlees toevoegen samen met de tijm en het laurierblad. Op smaak brengen met zout en peper. Het deksel op de pan zetten en 2 uur laten sudderen op een laag vuur. Nu en dan wat water bij het vlees voegen. De pruimen en de cognac toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Indien gewenst de saus binden met aardappelmeel opgelost in water. Dadelijk opdienen.

Stoofvlees met pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept