Bloemkoolgratin met gehakt

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Maak aardappelpuree van de gekookte aardappelen, boter, melk en gemalen nootmuskaat. Maak hem lekker smeuïg. Snipper de uien fijn. Stoof ze aan in wat boter. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout. Breng gezouten water aan de kook en kook er de in roosjes verdeelde bloemkool beetgaar in. Smelt voor de kaassaus de boter, roer er de bloem door. Roer er de melk door en laat indikken. Doe er de gemalen kaas bij en breng op smaak met peper, zout en gemalen nootmuskaat. Vet één of meerdere ovenschotels in. Verdeel er het gehakt en daarna de puree over. Leg de bloemkoolroosjes er bovenop. Schenk er de kaassaus over en werk af met de amandelschilfers. Laat gratineren in de voorverwarmde oven tot het bovenste laagje mooi goudbruin is.

Bloemkoolgratin met gehakt is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met puree en gehakt
Hoofdgerecht
Bekijk recept