Provencaalse Visquiche

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de scholfilets in lange smalle repen. Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden. Pel de uien en snijd ze in lange smalle ringen. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5 min op een laag vuur en roer de kruiden erdoor. Laat de haricots goed uitlekken en meng ze voorzichtig met de repen schol en uiringen. Klop de eieren met het champignonsauspoeder en 3/4 van de geraspte kaas los. Voeg de repen schol, het uimengsel en de haricots verts toe. Bekleed een springvorm van 22 cm met bladerdeeg, plak met een beetje koud water goed op elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes. Vul de vorm met het scholmengsel. Leg de ansjovisreepjes erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart midden in de hete oven in ca. 45 min goudbruin en gaar. Lekker bij een gemengde salade met tomaat zowel warm als koud.

Provencaalse Visquiche is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse visquiche
35 min of meer -
Bekijk recept
Provencaalse Visquiche
30-60 min -
Bekijk recept
Provencaalse Visquiche
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
*Provencaalse Visquiche*
30-60 min -
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept