Oostenrijkse Tulband

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de boter met de suiker en fijngeraspte citroenschil tot een zeer lichte en luchtige creme Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers geleidelijk door de creme. Roer het gezeefde meel er door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Vet de Tulbandvorm in met boter en bestuif haar met meel. Vul de vorm voor 3/4 met het mengsel. (het moet kunnen rijzen) Bak de cake ongeveer 30 a 40 minuten bij een middelmatige temperatuur van 175 a 190 graden Neem daarna de cake voorzichtig uit het blik en laat haar afkoelen op een taartbodem.

Oostenrijkse Tulband is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Marmer tulband
40 min + 60 oventijd -
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Moskovische tulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept

Jägertee
15 min
Bekijk recept
Oostenrijkse Boerensla
0-10 min -
Bekijk recept
Oostenrijkse Aardappelsoep
30-60 min -
Bekijk recept
Oostenrijkse Aardappelsoep
30-60 min -
Bekijk recept