Citroen Inmaken

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook ? 1 liter water, hou zachtjes aan de kook. Boen de citroenen goed schoon. Snij ze in vieren, maar zo dat de partjes aan de onderkant nog aan elkaar blijven zitten. Vouw de citroenen iets open en bestrooi de binnenkant rijkelijk met zout. Vouw de citroenen weer dicht en doe ze in een weckpot. Druk de citroen aan, zodat ze goed bekneld in de pot zitten. Schenk de olijfolie op de citroenen en vul de weckpot met het hete water; de citroenen moeten geheel onderstaan. Sluit de weckpot en laat afkoelen. Zet de pot ? 4 weken in de koelkast om goed in te laten trekken. Ingelegde citroenen kunnen ? 1 jaar op een koele plaats worden bewaard.

Citroen Inmaken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mounieh (ingemaakte groente)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Warak enab (gevulde wijnbladeren)
1 uur-
Bekijk recept
Pomarola (tomatensaus)
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Citroenen Inmaken
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept