Zoek
Zeebaars Met Venkel
20-30 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 zeebaarzen van ongeveer 400 gr - 2 knollen malse venkelknollen -
5 elolijfolie - sap van 2 citroenen - 2 el pastis - el venkelzaad
- zout - peper van de molen Hulpmiddelen 1 barbequeschaal Hulpmiddelen - 1 barbequeschaal Voorbereiding Maak twee of drie inkepingen in de zeebaarzen.
Dep de binnenkant droog en wrijf ze dan in met twee eetlepels olijfolie
gemengd met een eetlepel pastis.
Doe er peper en zout op en bestrooi ze met de venkelzaden.
Verwijder dan de enigszins harde schil van de venkelknollen.
Snij het zachte gedeelte fijn. Overgiet het met het sap van een citroen en roer alles om. Bereidingswijze Vul er de buikholte van de vissen mee. Giet de resterende olie in een barbequeschaal. Leg er de zeebaarzen in en overgiet ze met de
resterende pastis
aangelengd in 10 cl water. Serveertips Doe de barbequeschaal op de barbecue en sluit het deksel.
Laat de zeebaars gaar worden. (afhankelijk van de grootte 15 tot 20 minuten) Foto's /
Bereiding
Vul er de buikholte van de vissen mee. Giet de resterende olie in een barbequeschaal. Leg er de zeebaarzen in en overgiet ze met de resterende pastis, aangelengd in 10 cl water.
Zeebaars Met Venkel is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept