Gebakken Aubergine, Basilicum, Tomaat

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook lichtbruin en voeg 1 eetl. basilicum toe met de tomaten. Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm alles 15 minuten. De saus moet dik zijn. Dep het zout van de aubergines. Laat in een grote koekenpan de helft van de zonnebloemolie gloeiend heet worden en bak er een laag aubergineplakjes in. Bak ze snel aan weerszijden bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak zo alle plakjes, voeg eventueel extra olie toe. Leg voor het serveren de plakjes aubergine op een grote schaal en sprenkel er de azijn over. Schep de tomatensaus erop zonder de aubergine eronder te bedelven, strooi het resterende basilicum erover.

Gebakken Aubergine, Basilicum, Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept