Leg een nat gemaakte linnen doek in de vergiet. Plaats de vergiet boven de grote schaal. Roer het zout door de yoghurt en giet de yoghurt vervolgens in het vergiet. Als je een geschikte plek hebt, kun je ook de hoeken van de doek aan elkaar knopen en het geheel boven de schaal hangen. Het is niet absoluut noodzakelijk, maar bevordert wel het weglekken van de wei. Laat het vocht-de wei-een nacht weglekken. De volgende morgen heb je een zachte, romige substantie, de wrongel(de wei kun je weg gooien, maar ook opdrinken). Draai met je handen van de wrongel mooie kleine balletjes. Maak na elke twee a drie balletjes je handen met koud water nat tegen het plakken. Leg de balletjes op een fruitschaal met gaatjes en leg ze minimaal 24 uur in de koelkast. Na een etmaal zijn er zachte roomkaasjes ontstaan die je direct kunt eten.Proef of de kaasjes zout genoeg zijn en voeg zo nodig wat zout toe. Rol de kaasjes door de fijn gehakte kruiden of door de paprikapoeder. Je kunt de kaasjes 2-4 dagen in de koelkast bewaren: na verloop van tijd zijn ze wel wat minder roomig.Doe de kaasjes tenslotte in een mooie glazen pot, bedek ze helemaal met olie en zet de pot in de voorraadkast. Als je ze wilt eten hoef je de kaasjes alleen uit de olie te halen en met de gewenste kruiden te bestrooien. De kaasjes blijven maanden goed, maar worden in de loop der tijd wel ouder en sterker van smaak.
Roomkaas In Olie (Labneh). is een recept van Smulweb.nl