Kabeljauw Uit De Oven Met Tahina-saus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de knoflook met een snufje zout fijn in een vijzel. Doe dit over in een kleine mengkom. Klop er de tahina door en verdun de pasta eventueel met het citroensap. Voeg eventueel 3-5 eetlepels warm water aan de saus toe, zodat de consistentie van mayonaise ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm in een koekenpan (die in de oven kan en past) of in een braadslee een bodempje olijfolie op hoog vuur. Bestrooi de visfilets royaal met zout en peper en leg ze in de olie, met het vel naar boven. Schud de pan terwijl u de vis erin legt en schroei de vis in 1-2 minuten dicht. Keer de filets voorzichtig om en bak ze in de oven in 5-8 minuten verder gaar. Het visvlees is dan los van structuur en wit van kleur. Giet de laatste halve minuut de tahinasaus bij de vis in de pan en warm hem mee. Leg de vis op voorverwarmde borden en schep de saus eroverheen. Bestrooi met de peterselie en granaatappelzaadjes. Garneer met een partje citroen.

Kabeljauw Uit De Oven Met Tahina-saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept