Voor de stoofpot: verhit de olijfolie in een gote koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe, de jalapenopeper en 1/4 theel van het zout en smoor al roerend ongeveer 10 min tot de ui zacht is en bruin begint te worden. Voeg de tomaten en mais toe en stoof al roerend 2 min. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg boerenkool toe, azijn en de rest van het zout, dek af, temper het vuur en laat ongeveer 15 min sudderen tot de boerenkool beetgaar is en het vocht iets is ingedampt.Controleer af en toe of het vocht niet te snel verdampt, als de pan droog wordt zet dan het vuur lager of voeg wat water toe. bestrooi intussen de vleeskant van de eendeborsten met zout en leg ze met de velkant naar beneden in de stoomkorf. Dek af en stoom in ongeveer 15 min halfgaar. Zet de stoomkorf op een bord en laat afgedekt 5 min rusten. Haal dan het vel eraf en gooi het weg. Snijd schuine plakjes van de borst en giet het vocht dat uit de stoomkorf op het bord is gelekt in de boerenkool-en- maisstoofpot. Schep het groentenmengsel op borden. Leg de eend er in een waaier op.
Eendeborst Met Boerenkool, Mais En Tomaten is een recept van Smulweb.nl