Maak de dressing van de olijfolie, peper en zout, citroensap, gehakte kruiden, citroenrasp en de geperste knoflook. Wrijf de binnenkanten van de forellen in met een deel van de dressing. Strooi peper en zout op de vissen. Snijd de venkel in reepjes, de courgette in blokjes en versnipper de ui. Meng alles in een grote kom door elkaar, laat de kerstomaatjes heel. Doe het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie door de groenten en maak op smaak met wat peper en zout. Leg de groenten onderin de VisRömertopf. Leg de forellen hier bovenop en besmeer rijkelijk de forellen met de kruidendressing. Doe het deksel op de top en zet in het midden van de oven, die je inschakelt op 200 graden C. Laat in een uur gaar worden. Giet het overtollige vocht af en laat dit eventueel inkoken en monteer dit met wat klontjes boter tot een saus ontstaat.
Forel Op Een Groentenbed In De VisRömertopf is een recept van Smulweb.nl