Gemarineerde Octopus

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de knoflook fijn en draai een pesto-achtige saus van de fijngehakte peterselie, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout, peper, en wat citroensap. Giet er langzaam olijfolie bij, zodat er een smeuige massa ontstaat. Doe alle baby octopusjes, nog helemaal intact in een schaal en meng er de pesto doorheen. Giet de wijn erover en marineer voor minimaal 3 uur. Rijg ze na de marineertijd aan de BBQ spiezen. Leg ze daarna op een vrij hete BBQ en besmeer zo nu en dan met de overgebleven marinade met een keukenkwastje. De octopus is gaar als je er met niet al te veel moeite een vork doorheen kan prikken.

Gemarineerde Octopus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Antipasti met geroosterde octopus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Octopus met hollandse kropsla
35 min of meer -
Bekijk recept
Inktvissalada
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto Met Ingemaakte Octopus En Rode Uienchips
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept