Zoek
Salsa Roja
10-20 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 sjalot.
4 knoflooktenen.
5 rijpe tomaten.
20 gedroogde chilipepertjes.
1 dl. maiskiemolie.
1 theel. oregano.
1/2 eetl. suiker.
zout en peper. Voorbereiding Pel en snipper de sjalot en knoflook.
Maak de tomaten schoon
snijd ze in stukken en kook ze in een boempje water tot ze zacht zijn.
Verwijder de steeltjes van de chilipepertjes. Bereidingswijze Verhit de olie in een koekenpan en bak de pepertjes tot ze donker kleuren.
Pureer alle ingredienten (ook de olie en de pepertjes) in een keukenmachine tot een gladde massa. Serveertips Tip: deze salsa is in een afgesloten pot een week in de koelkast houdbaar. Foto's /
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de pepertjes tot ze donker kleuren. Pureer alle ingredienten (ook de olie en de pepertjes) in een keukenmachine tot een gladde massa.
Salsa Roja is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salsa roja
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Chili Roja
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili Roja
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept