Snoekbaars Met Zalmsaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de wijn samen met dezelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg peperkorrels, laurierblad en uienringen toe. Temper de warmtebron. Laat alles 10 minuten zachtjes koken. Spoel intussen de filets onder stromend koud water. Snijd de zalm in vingerbrede repen. Zeef het vocht en breng het opnieuw aan de kook. Leg de filets van de snoekbaars en de zalmrepen in het hete vocht. Temper de warmtebron en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan. Neem de vis uit de pan. Houd de snoekbaarsfilets warm. Wrijf de zalm door een zeer fijne zeef. Breng het pocheervocht opnieuw aan de kook. Laat het zolang koken tot door het indampen niet veel meer dan 2 deciliter is overgebleven. Voeg kookroom en tomatenpuree toe. Blijf hierna zolang roeren tot een lichtgebonden saus is verkregen. Roer de zalmpuree erdoor en klop daarna in 4-6 stukjes gesneden koude boter er met een garde door. Proef de saus en voeg zout en/of peper toe. Laat de saus niet meer aan de kook komen.

Snoekbaars Met Zalmsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met zalmroomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met zalmsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met courgette-zalmsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maccheroni met zalmsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pie met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoekbaars met kruidenkorst en mosterdsaus
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars in room
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars Met Aardappelschubben En Gevulde Morieltjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept