Dronken Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 30 ml olie in een grote koekenpan. Doop de kippenbouten in de bloem en braad ze in de hete boter bruin; keer ze af en toe om. Laat ze uitlekken op een keukenpapier.Verhit de rest van de olie in een grote diepe koekenpan. Voeg uiringen en geperste teentjes knoflook toe en fruit ze 2-3 minuten. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Voeg de blokjes appel, amandelsnippers en bakbanaantjes toe aan het uimengsel. Bak ze 3-4 minuten en roer ze af en toe om. Voeg de geweekte rozijnen met de sherry toe. Doe de kip in de pan.Schenk de bouillon en tequila over het kipmengsel. Doe het deksel op de pan en kook het gerecht 15 minuten. Kook het daarna nog 10 minuten zonder deksel en laat de saus tot de helft inkoken.Controleer of de kip gaar is, haal de bout uit de pan en prik met een mes of vork in het dikste deel. Het vocht dat naar buiten komt, moet helder zijn. Kook de kip zo nodig nog wat langer.

Dronken Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Dronken aardappeltjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpotje Met Dronken Appeltjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Dronken Kersen.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept