Omelette Siberienne

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het ijs een beetje zacht worden en schep het in een ronde kom. Beetje aanstampen en weer laten invriezen. Zorg er wel voor dat de kom smaller is dan de cakebodem. En laat het ijs echt hard vriezen, het moet straks in de oven. Als het ijs bijna goed hard bevroren is (zeg 3 uur later) klop je de eiwitten met de suiker en versteviger luchtig. Het moet best stevig worden. Oven voorverwarmen om 225 graden. Als het ijs goed hard bevroren is, haal de grote bol ijs uit de kom en leg hem op de cakebodem. Metsel nu met het eiwit een deken van 2 cm dik romdom de ijsbol. Het ijs moet echt helemaal bedekt zijn, anders gaat het smelten. Zet het geheel eenminuut of 5 in de oven zodat het eiwit een beetje bruin wordt.

Omelette Siberienne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Siberienne
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Siberienne
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Omelet Siberienne
20-30 min -
Bekijk recept

Omelette soufflé
10 min
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Vesuvienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Friars Omelette
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept