Gespikkelde Rijst

2
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pak de doperwten uit het vriesvak en schud de helft op een plat bord. Sluit het pakje weer goed af en leg het terug in het vriesvak. Meet een halve liter water af in een maatbeker. Giet het in de pan en strooi er 1 theelepel zout in. Stel het elektrisch fornuis in op stand 3 of het gas op voluit en breng het water met het deksel op de pan aan de kook. Spoel 1 kopje rijst in de zeef af onder de stromende koude kraan. Als het water in de pan begint te borrelen,schud je de rijst erin. Roer even om met de roerlepel. Zet de elektrische kookplaat op 1 of het gas op zacht en laat de rijst ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe even door. Schep een paar rijstkorrels uit de pan en proef ze. Als de rijst gaar is pak je de pan(pannenlappen!) en giet de rijst in de zeef. Pas op voor de hete stroom. Doe 1 theelepel boter in de pan en zet hem weer op het fornuis. Als de bter gesmolten is doe je de doperwten erbij,en 2 snufjes zout. Een snufje is zoveel als je kunt pakken tussen duim en wijsvinger. Roer alles om en doe het deksel op de pan. Meng na ongeveer 5 minuten de rijst door de doperwten en laat alles nog even doorwarmen. Strooi er de geraspte kaas over en roer nog een keer goed. Doe het fornuis uit en verdeel de rijst over twee borden

Gespikkelde Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse loempia's
55 min Snack
Bekijk recept
KERRIE BONENSALADE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstmie Met Szechuan-pepersaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige Thaise Mihoen (Mee Krob)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept