Pak de doperwten uit het vriesvak en schud de helft op een plat bord. Sluit het pakje weer goed af en leg het terug in het vriesvak. Meet een halve liter water af in een maatbeker. Giet het in de pan en strooi er 1 theelepel zout in. Stel het elektrisch fornuis in op stand 3 of het gas op voluit en breng het water met het deksel op de pan aan de kook. Spoel 1 kopje rijst in de zeef af onder de stromende koude kraan. Als het water in de pan begint te borrelen,schud je de rijst erin. Roer even om met de roerlepel. Zet de elektrische kookplaat op 1 of het gas op zacht en laat de rijst ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe even door. Schep een paar rijstkorrels uit de pan en proef ze. Als de rijst gaar is pak je de pan(pannenlappen!) en giet de rijst in de zeef. Pas op voor de hete stroom. Doe 1 theelepel boter in de pan en zet hem weer op het fornuis. Als de bter gesmolten is doe je de doperwten erbij,en 2 snufjes zout. Een snufje is zoveel als je kunt pakken tussen duim en wijsvinger. Roer alles om en doe het deksel op de pan. Meng na ongeveer 5 minuten de rijst door de doperwten en laat alles nog even doorwarmen. Strooi er de geraspte kaas over en roer nog een keer goed. Doe het fornuis uit en verdeel de rijst over twee borden