Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin de pijnboompitten en amandelen goudbruin. Strooi ze op keukenpapier. Hak de noten in grove stukjes. Snijd de amandelkoekjes in kleine stukjes. Breek de chocolade in een aardewerken of metalen kom. Zet de kom op een pan die tot de helft is gevuld met kokend water, en laat de chocolade onder af en toe roeren, smelten. Roer er 1/2 dl slagroom en 25 gram boter bij en laat dit ook smelten. Neem de kom uit de pan. Roer de chocolademassa door, tot het nog vloeibaar, maar wel al wat dikker is. Roer de rozijnen, pijnboompitten, amandelen en amaretti-stukjes erbij. Laat de massa verder opstijven. Schep de massa op bakpapier, en maak een rol van 5-6 cm. Wikkel het papier erom, draai de uiteinden dicht en laat de chocoladeworst in de koekkast minstens 4 uur opstijven. Rol de salami door poedersuiker en snijd de chocoladesalami in niet te dunne plakken.