Kruidig Eekhoorntjesbrood

5
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(Kan 5 uur van te voren)Gedroogde tomaten en gedroogd eekhoorntjesbrood (vers alleen in plakjes snijden) in kom leggen en ca. 5 dl water erover schenken. Tomaten en eekhoorntjesbrood ca. 30 min. laten staan. Daarna goed laten uitlekken(weekvocht bewaren) en droogdeppen. In kom tarwemeel mengen met zout, rozemarijn en tijm. In midden van oven meelmengsel kuiltje maken. Verse gist oplossen in 3 dl weekvocht van tomaten paddestoelen. Gistmengsel in kuiltje schenken en mengsel in ca. 10 min. tot glad, elastisch deeg kneden. Als deeg te droog is, nog wat water toevoegen. Deeg met vochtige doek afdekken en op warme plaats ca. 30 min. laten rijzen. Tomaten en eekhoorntjesbrood in stukjes snijden en samen met de olijven door het deeg kneden. Deeg tot bal vormen en afgedekt met vochtige doek op warme plaats nog ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Deegbal op 3 plaatsen overlangs insnijden. Deegbal bestrijken met olijfolie en wat rozemarijn en tijm erover strooien. Brood in midden van oven in 35-45 min. lichtbruin en gaar bakken.

Kruidig Eekhoorntjesbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept