(Kan 5 uur van te voren)Gedroogde tomaten en gedroogd eekhoorntjesbrood (vers alleen in plakjes snijden) in kom leggen en ca. 5 dl water erover schenken. Tomaten en eekhoorntjesbrood ca. 30 min. laten staan. Daarna goed laten uitlekken(weekvocht bewaren) en droogdeppen. In kom tarwemeel mengen met zout, rozemarijn en tijm. In midden van oven meelmengsel kuiltje maken. Verse gist oplossen in 3 dl weekvocht van tomaten paddestoelen. Gistmengsel in kuiltje schenken en mengsel in ca. 10 min. tot glad, elastisch deeg kneden. Als deeg te droog is, nog wat water toevoegen. Deeg met vochtige doek afdekken en op warme plaats ca. 30 min. laten rijzen. Tomaten en eekhoorntjesbrood in stukjes snijden en samen met de olijven door het deeg kneden. Deeg tot bal vormen en afgedekt met vochtige doek op warme plaats nog ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Deegbal op 3 plaatsen overlangs insnijden. Deegbal bestrijken met olijfolie en wat rozemarijn en tijm erover strooien. Brood in midden van oven in 35-45 min. lichtbruin en gaar bakken.
Kruidig Eekhoorntjesbrood is een recept van Smulweb.nl