Maak een kuiltje in het midden van de fijngewreven aardappelen. Strooi wat peper, zout en nootmuskaat en de helft van de bloem erin voeg de eierdooiers toe. Meng alles vanuit het midden tot een deegje en voeg deel voor deel de rest van de bloem toe. Laat het deeg minstens 20 minuten rusten. Maak er vervolgens een rol van en snijd er plakjes van ca. 1.1/2 cm dik van. Druk met een vork in ieder plakje een patroon.Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze in de olie. Voeg de tomaten en de salie toe en laat alles goed warm worden. Op smaak brengen met zout en peper.Zet de grill aan.Breng in een pan royaal water met wat zout aan de kook en kook hierin de gnocchi tot ze boven komen drijven.Warm intussen de tomatensaus nog een keer goed door.Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en doe in een verwarmde schaal. Strooi de kaas erover en gratineer ze onder de grill.Serveer de tomatensaus erbij en een salade.
Italie: Aardappel-gnocchi is een recept van Smulweb.nl