Aardappeltjes Met Rozemarijn

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen voor 4 personen 1 kilo vastkokende aardappels goed schoon onder koud stromend water. Nieuwe aardappels - met hun dunne schil - zijn perfect hiervoor. Ook aardappels met een rode schil doen het goed in de oven.
  • 2 Dep de aardappels droog en snijd ze in kleine stukken of parten. Kook ze eventueel 5-8 minuten voor. Ze kunnen ook rauw de oven in; de roostertijd wordt dan 15-30 minuten langer.
  • 3 Schep de aardappels in een bakblik of braadslede om met zoveel olijfolie dat ze allemaal mooi glanzen.
  • 4 Zet de aardappels ongeveer 45 minuten in de oven (200C) en schep ze halverwege de baktijd nog om met wat rozemarijnnaaldjes. Variatietips - Rooster aardappels in olie met een smaakje, zoals citroenolie of knoflookolie.
    - Meng gedroogde kruiden door de olijfolie, zoals tijm of oregano.
    - Rooster het laatste kwartier wat plakjes ontbijtspek mee en verkruimel ze over de gare aardappels.
    - Schep wat fijngehakte knoflook door de aardappels als ze vrijwel gaar zijn.
    - Rooster ook eens hele krieltjes in de schil

Aardappeltjes Met Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept