1 Boen voor 4 personen 1 kilo vastkokende aardappels goed schoon onder koud stromend water. Nieuwe aardappels - met hun dunne schil - zijn perfect hiervoor. Ook aardappels met een rode schil doen het goed in de oven.
2 Dep de aardappels droog en snijd ze in kleine stukken of parten. Kook ze eventueel 5-8 minuten voor. Ze kunnen ook rauw de oven in; de roostertijd wordt dan 15-30 minuten langer.
3 Schep de aardappels in een bakblik of braadslede om met zoveel olijfolie dat ze allemaal mooi glanzen.
4 Zet de aardappels ongeveer 45 minuten in de oven (200C) en schep ze halverwege de baktijd nog om met wat rozemarijnnaaldjes. Variatietips - Rooster aardappels in olie met een smaakje, zoals citroenolie of knoflookolie. - Meng gedroogde kruiden door de olijfolie, zoals tijm of oregano. - Rooster het laatste kwartier wat plakjes ontbijtspek mee en verkruimel ze over de gare aardappels. - Schep wat fijngehakte knoflook door de aardappels als ze vrijwel gaar zijn. - Rooster ook eens hele krieltjes in de schil
Aardappeltjes Met Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl