Breng in een pan de melk met de bouillontabletaan de kook. Laat de kip hierin tegen de kook aan gaar worden. Schep de kip uit het vocht op een bordje en zeefhet kookvocht. Smelt in een anderen pan 25 gr boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje het kookvocht van de kip toe en blijf roeren tot een mooi gebonden saus ontstaat. Voegzouten peper naar smaak toe en laat de saus nog ca. 20 minuten zachtjes doorkoken tot de saus goed dik is. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verhit de rest van de boter in de koekenpan. Fruit de ui en prei zachtjes aan tot ze beetgaar zijn. Schep zeop een bordje. Bak op hoog vuur de paddestoelen bruin. Schep de stukken kip met de ui, prei en paddestoelen door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer van het vuur af de eidooier erdoor. Ver een lage taartvorm in en schep de ragout erin.Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ca26 cm. Strooi het sesamzaad erover en rol dit in het deeg. Leg het deeg over de taartvorm en druk het met een mooie schulprand tegen de vorm. Bestruik het deeg met wat melk. Steek met een appel boor een gaatje in het midden. Bak deze kippenpot met deegdeken in het midden van de oven in ca 30 minuten mooi bruin en gaar. Lekker met een frisse salade
Kip Verstopt Onder Een Deken is een recept van Smulweb.nl