Aardappelsouffle Met Gepocheerde Peertjes

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aardappelen, doe ze in de stoomkorf en stoom ze gedurende 30 min. Schil de aardappelen en pureer ze terwijl ze nog warm zijn.Laat afkoelen. Beboter 4 soufflebakjes en bestrooi ze met paneermeel. Ontpit de kersen. Was de rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef. Splits de eieren. Met een handmixer de suiker en de eierdooiers kloppen tot ze cremig zijn.Vermeng ze daarna met de afgekoelde aardappelpuree. Schep de kersen en de rozijnen door het aardappelmengsel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep daarna voorzichtig door het aardappelmengsel. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Vul 4 soufflebakjes voor de helft met het aardappelmengsel en doe ze in de stoomkorf.Leg de peren er naast(of op de bakjes)en stoom het geheel gedurende 20 min.

Aardappelsouffle Met Gepocheerde Peertjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappelsouffle met pancetta en parmezaan
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongarije: Aardappelsouffle
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Aardappelsoufflé
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept