Was de aardappelen, doe ze in de stoomkorf en stoom ze gedurende 30 min. Schil de aardappelen en pureer ze terwijl ze nog warm zijn.Laat afkoelen. Beboter 4 soufflebakjes en bestrooi ze met paneermeel. Ontpit de kersen. Was de rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef. Splits de eieren. Met een handmixer de suiker en de eierdooiers kloppen tot ze cremig zijn.Vermeng ze daarna met de afgekoelde aardappelpuree. Schep de kersen en de rozijnen door het aardappelmengsel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep daarna voorzichtig door het aardappelmengsel. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Vul 4 soufflebakjes voor de helft met het aardappelmengsel en doe ze in de stoomkorf.Leg de peren er naast(of op de bakjes)en stoom het geheel gedurende 20 min.
Aardappelsouffle Met Gepocheerde Peertjes is een recept van Smulweb.nl