Kaas-Ham taartje au gratin

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken Giet de melk erbij en laat even doorkoken Mix het geheel tot u een gladde saus bekomt Was de champignons en snijd ze in vieren Kook ze onder gesloten deksel en 1/2 dl water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd Snijd de ham en kleine reepjes Spatel de witgekookte champignons, de reepjes ham en 80 gr gemalen gruyerekaas onder de saus Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout Kontroleer tenslotte de dikte van de saus Verdeel de bereiding over de 8 taartjes en strooi er de overgebleven gruyerekaas over Plaats de taartjes in een hete oven van 180 graden en laat even gratineren Serveer de taartjes op een bord met wat sla, tomaat en komkommer als garnituur Houd er bij het kruiden wel rekening mee dat de gruyerekaas reeds een zoute smaak geeft.

Kaas-Ham taartje au gratin is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept