Paneer de zalm verwijder de graten (met een tang) en snijd de bruingrijze velkant af Snijd de zalm in stukken en maal hem fijn met de mixer Voeg de eiwitten toe en mix even mee Haal door een fijne zeef (als de zalm reeds tot mousse gemixt is, is dit niet meer noodzakelijk) en laat 30 min opstijven in de koelkast Snijd de champignons in kleine kleine dobbelsteentjes Bak ze in hete boter en breng op smaak met peper en zout Laat ze daarna uitlekken in een zeef en afkoelen (in de koelkast) Spatel de champignons onder de farce Roer er daarna de room onder en breng op smaak met peper en zout Het zout zal nog een extra binding geven, want zout slorpt het vocht op Reinig, ontnerf en was de spinazie Houd de grote bladeren apart Gaar de grote bladeren een voor een in kokend gezouten water en laat ze uitlekken op keukenpapier Zorg ervoor dat de bladeren zoveel mogelijk opengesprijd liggen Strijk 8 soufflepotjes van 8 cm diam in met boter en bedek ze met de spinaziebladeren Vul de vormpjes met de zalmfarce en dek af met aluminiumfolie dat u instrijkt met boter Pocheer de soufflevormpjes gedurende ong 20 min in bain-marie in een oven van 170 graden Voor de spinaziecoulis kookt u de spinazie enkele ogenblikken zonder deksel in kokend gezouten water Verfris, duw het water eruit en hak ze fijn Kook de room, voeg de spinazie toe, laat even doorkoken en mix Het mixen is belangrijk, omdat de spinazie heel fijn moet zijn Kruid met peper, zout en nootmuskaat Mix eventueel nogmaals Emondeer de tomaten en snijd het tomatevlees in kleine dobbelsteentjes Kook de tagliatelli gaar en bak ze in een nootje boter Kruid met nootmuskaat en zout Keer de taartjes om op de warme borden, naast een lepeltje tagliatelli Lepel er wat spinaziecoulis rond en werk af met blokjes tomaat Serveer de rest van de tagliatelli en de saus er apart bij Schenk hierbij een witte Italiaanse wijn, of een droge Lambrusco
Taartje van zalm met spinaziecoulis in tagliatelli is een recept van De vlam in de pan